Regn, regn strålande regn!

Jag måste vara värsta regn-magneten, eller också så har jag gjort guden Tor väldigt upprörd. Nästan varje gång som jag hoppar upp på hästryggen så kommer det en skur, det kan gå flera dagar i rad då Bruttan och Fru Adel rider utan en enda regndroppe och sen så kommer jag och joinar teamet och då ska det givetvis vräka ner! Jaja, det kan ju också vara så att det har någonting med vidskeplighet att göra, jag har ju mördat ex. antal spindlar i år… ooopsssi... 

 Söta men inte gjorda av socker!

Four Socks

Smeknamn: Legenden, pensionärshästen, fyrsockan, Sockis eller i vardagligt tal Sockan.   

Född: -94

Mkh: ca. 140

Efter: e. Okänd ue. Okänd

Kön: sto

Four Socks är ponnyn som har betytt allra mest för vår familj, det var med henne som allting startade. Som en orutinerad busig och halvt galen, levnadsglad liten vilding tog hon vår familj med storm. Vi var då en familj som inte hade mer erfarenhet av hästar än vad vi lärt oss på ridskolan. Vi alla minns tillbaka på en halvgalen tid som nyblivna hästägare, där en träning för en viss kända person slutade med att pappa blev utskälld ”Har du köpt den där jävla hästen för att rida på den själv eller?!”. Nåja, personen i fråga var nog lite mer ödmjuk några år senare, då den där ”jävla hästen” hade lyckats ta både NM-guld, SM-guld, SM-brons samt mängder med vinster, placeringar och meetingpris. 

Sockan kommer alltid att vara den hästen som står oss varmast om hjärtat. Hon är nog lite som den första kärleken, ingen kan ta hennes plats. Allra lyckligast är jag att vi faktiskt behöll henne i familjen, trots att stora plånböcker knallade runt knutarna, så var hon en ponny som aldrig skulle kunna säljas. För hur säljer man egentligen en familjemedlem? 

 
 
 

Bra ha saker när kylan närmar sig

Här kommer lite tips på saker som kan vara lite extra användbara så här på höstkanten.

Pälsglans, har en riktigt magisk kraft inte nog att den gör hästen blank, den kan även vara det optimala vapnet mot skav.

Skrittmaskinstäcket är ditt trumfkort, när pälsglansen inte är riktigt fullt så magisk kan skrittmaskinstäcket ta pälsskavsfajten till en helt ny nivå.

Absorbine miracle groom, är en riktigt bra spray att ha tillgångtill när det blir lite kallt och man inte vill eller kan duscha den vilda hästen. Spraya lite på en handduk och dra sedan över hästen, smutsen är väck och du får en skinande blank liten häst. Går även utmärkt att använda på sommaren också för att få en lite extra fin slutfinish. 

 Givetvis så finns det även mycket annat som är användbart så här års, t.ex. reflexer och allt sådant…
Har du något som du inte klarar dig utan på hösten?