Maskrosor en guldig delikatess

Pensionärshästen hon vet vad hon vill ha, hon älskar maskrosor men ratar dess blad. Det är bara det gula som hon vill ha! Man kan se det på nosen, det är den som avslöjar allt. Hon blir liksom mer gul än vit och man kan höra hur hon tänker: vilken läker och god gul maskros bit! Men maskros bladen lever farligt ändå, när blomman är tagen kommer Lucifer och snor ett blad eller två!      

 

Kardborreattacken

Det kommer en tid på året som alla hästägare fruktar. Nej, okej det finns flera sådana tidsbundna perioder och nej, alla behöver kanske inte uppleva dem. Men här om veckan skulle den årliga rensningen av kardborrarna i vissa av hagarna äga rum. Allt för att hästarnas svansar ska hålla sig fina. 
 
Glada i hagen gick Fru Adel och Bruttan och började rensa. Trots att de hade gjort allt rätt och alla förberedelser som kan tänkas gick det naturligtvis åt skogen. Men för att ta det från början: Fru Adel och Bruttan följde en lista:
  1. Använd lämpliga kläder: gärna hala och absolut inte collegetröjor: då får du sitta och plocka kardborrar från kläderna i timmar för att sedan inse att det inte är någon idé och sen slänga iväg plagget (ja, detta har hänt)
  2. Lämpliga handskar: alltså inte dina dyraste ridhandskar (se punkt ovan, och svar ja: det har slängts ganska nya dyra fina handskar efter kardborrarnas attack)
  3. Sätt upp håret! Du vill inte behöva raka av dig det i slutet av dagen. 

Fru Adel och Bruttan följde allt detta, trots det slutade det med att hela Fru Adels hår var täckt i kardborrar efter en attack och Bruttan låg och skrek på hjälp efter att ha snavat och landat mitt i högen. 

 

 

Idag var en stor städdag på gården!

Idag var dagen som vi här på gården skjutit upp i flera år! Rensning av spindelnät som hänger i taket. Så dagen börjades med att bygga ihop ställningen som skulle användas för att ta sig upp till takhöjd. Därefter så insamlades kvastar, borstar och blandade tillhyggen för att avlägsna spindelväven! Det tog hela dagen för att bli av med näten, man får ju alla fall vara tacksam för att de antagligen fångat en del flugor under sina dagar. 

 

Juristen tycker till

Jag chattade idag med juristen, han tycker att jag ska byta ut mina hästar! Jag satt framför skärmen och undrade vad han menade och bad om en förklaring. Som svar fick jag följande LÄNK

Juristen skrev att han tycket att denna typ av häst troligen skulle behålla sitt värde bättre än de hästar jag har i stallet.