Första advent

Nu brinner första ljuset i adventsljusstaken. En låga så klar och varm som denna, får en att tänka. Julen närmar sig med stormsteg och julklappslistorna skrivs långa. Frågan som många av oss ställer är vad hästen ska få i år, en ny sadel, ett nytt träns eller varför inte en ny vän i hästformat. Ja, oavsett vad du väljer att ge till din häst och dina nära och kära så är det en sak som är viktigare än allt annat, kärleken och glädjen som vi sprider och ger varandra.     

 

Det där med foder…

Hos mig behandlas kraftfodret som sopor. Det är ett väldigt effektivt sätt, fodret hålls torrt och mössen blir ett minne blott.

Vad som sedan händer med soporna är däremot en helt annan story. Men ni skulle ha sätt sopgubbens min häromdagen, den var högst oförglömlig.  

 

När toksken blir till plogben

Fortare än vinden de far mellan hindren. Ja, när ryttaren drabbas av fartblindhet och ser farten som en lösning på alla problem, ja, då kan det sluta med ett och annat krokben.

Att skena in en häst i ett hinder kan sluta på många sätt, denna ryttare visade upp tre.

Nr 1. Hur man harvar banan så nära inpå hindren som möjligt. Det blir en sorts slidestop som lämnar djupa räfflor i banan, hur snyggt som helst ;).

Nr 2. Hur man på bästa sätt kan ploga ner ett hinder, och göra ett roligt plockepinn för de uttråkade funktionärerna.

Nr 3. (Min favorit), det är här som ryttare använder hästen som den coolaste katapulten ever. 

 Inte ens herr häst kan hålla sig för skratt när ryttaren flyger så galant...

Shopaholic

Känner du behovet av att göra dig av med lite överflödiga pengar? Då kanske du tar en sväng upp till mässan på Stockholms horse show...

Å, så skulle jag kunna fortsätta skriva ett helt inlägg om hur bra det kommer att vara och hur stort detta evenemang kommer att bli. Men varför tråka ut er, ni har ju redan läst om det på minst tio andra bloggar.

Så därför avslutar jag på följande sätt. Ha det så kul, shoppaloss, bränn en sedelbunt och välkomna fattigdomen!