Spontan tripp delux

Den galna familjen, min familj gav oss ut på en lite tripp, eller liten och liten vi begav oss ner till det magiska gula varuhuset i Ullared. Allt var frid och fröjd och vi hittade en hel del kap så vi begav oss till kassan. Givetvis fick jag då bitter Kerstin i häcken. Den bittra tanten skulle naturligtvis kommentera min något fulla (överfulla) vagn. Hon undrade om jag hade köpt saker till en hel ridskola och att jag nog hade länsat hela Gekås lager på hästutrustning. Mitt geniala svar till henne blev ju givetvis: ”Jag köper för fan hur mycket jag vill, det här är inte ICA där det står max tre köp per hushåll. Och hade det gjort det hade jag för fan gått in och ut så många gånger som det hade behövt.”

Suck… nä, så var inte mitt svar, jag drog på mitt allra smörigaste leende och fick ur mig ett: mmmm… jag tror att det lät ganska positivt!      

 

 

Hästlivet det ljuva livet

Jag kom på några riktigt bra och övertygande argument till varför alla borde vara hästmänniskor och varför hästlivet är det underbaraste av dem alla. Håll i dig!

 

·      För att det är helt fullkomligt underbart att komma hem klockan tio på kvällen efter en träning och ställa sig och laga kvällsmat till sig själv, man har ju lyckats få ut varenda minut av dagen.

·      För att det är extremt hälsosamt, jag menar man har ju bränt en del fett på att bära fodersäckar, vattenhinkar och framförallt dragit skottkärror. Ibland har man även extra tur och råkar välta en kärra, då ropar man: hurra nu bränner vi några extra kalorier!

·      Man får köpa nya skor oftare än det flesta normal Svenssons, att skorna inte är till en själv är ju en helt annan femma…

·      …Samma sak med kappor, det lär bli en hel del shopping, till hästen då förstås.

·      Bäst av allt är förstås att du har de bästa vännerna där nere i stallet och tur är väl det, du lär ju inte ha några andra.          

 

Rider du ”lagligt”?

Jag har stött på ett litet hackamore problem. När jag mäter ett så kallat vanligt ”ponnyhack” så får jag längden på skänkeln till 19 cm alltså två cm över den tillåtna gränsen för ponnyhack. Nu till frågan är det jag som är dum i huvudet och inte fattar hur man ska mäta eller rider alla runt med icke tillåtna hack?

I TR står det: ”Hackamore där skänklarna får ha en maximal längd av 17 centimeter. Hackamore får inte användas i kombination med något bett. Längden mäts från översta delen där sidostyckets fästs till nedersta delen där tygeln fästs”

Jag får nog mäta ett par gånger till, för att vara på den säkra sidan. Fast det verkar vara fler än jag som får det till 19 cm…

 

Hur som helst är det någon som vet vart man kan få tag på ett kortare hack som inte ser ut som något krusidulligt indianhack och som är precis 17 cm varken mer eller mindre?  

Renovering av spolspilta

Sommaren närmar sig med storm steg och det är även då man får passa på att bygga om, bygga till och renovera. I år kommer vi att lägga lite av den där byggtiden på stallet och bl.a. så ska spolspiltan fixas. Men nu till frågan, vilken kakel ska man välja?

Kanske ska man flippa ut totalt och köra på en cool mosaik?

 
Eller så kör man på klassiskt slaktar vitt, kanske inte så innovativt men det är i alla fall billigt skit    
 
 
Eller så tar man betonglooken till en helt ny nivå
 
 
 
Hmmm... Jag har faktiskt ingen aning, vad skulle du välja för kakel i din drömmspolspilta om du fick välja helt fritt? Behöver tips och ideér så länka gärna ditt drömkakel.