Gott nytt år!

Då var det dags, dagen då folk får panik och ska börja lägga löften om att träna och äta rätt. Vi alla vet att det egentligen är helt onödigt att få panik, för om en eller två månader har den där känsla försvunnit och alla kommer att vara tillbaka i sina onyttiga och vanliga liv. Jag har faktiskt aldrig lagt ett nyårslöfte och kommer med stor sannolikhet aldrig att göra det.

Däremot känner jag lite obehag och en känsla av ålderskris, inte för mig själv då utan för hästarna, alla mina femåringar kommer helt plötsligt att klassas som sexåringar efter att klockan har slagit tolv. Fullkomligt skrämmande!   

 Titta vilken liten bebis

Snart är året slut…

Snart är året slut och man kanske borde göra en sådan där fin sammanfattning som alla andra gör. Jag sätter mig i soffan och lutar mig tillbaka och hör hur brasan bredvid mig sprakar. Den värmer mina kalla fötter och jag börjar fundera över hur jag ska beskriva året. Händelserikt? Trevligt? Roligt? Sorgligt? Hmmm… Ja, kanske allt det där passar in på åren. Ingen dag brukar ju vara den andra lik och det händer saker hela tiden både uppiggande och nedtryckande.

I stallet har det kommit några nya vänner och några har även lämnat. Man hoppar mellan den ena skrattretande konstiga händelsen till den andra och visst är det lite kul att tänka tillbaka på alla härliga minnen. Vissa av minnena är ju faktiskt mycket bättre så här i efterhand än vad de var när de väl hände. Som den där gångerna då man halkade i leran och hela ansiktet blev täckt av lera. Inte så kul just då, men väldigt kul att skratta åt idag.

För att avsluta så är jag ofantligt dålig på att sammanfatta ett år och det kommer lite som en kalldusch nu när jag inser att jag inte klarade det alls… aja, det kommer ju ett nytt år så bättre lycka nästa gång kanske?   

 

Monster i stallet?

Imorse när jag gick ner för att fodra trodde jag att vi hade haft inbrottstjuvar. Men vid en närmare titt så kom jag på, vilken inbrottstjuv lägger alla saker mitt i stallgången? Inte så troligt alltså. Så kom jag att tänka att det kanske var en psykopat som varit på besök. Men hästarna såg så lugna ut så jag strök den idén också. Kanske kunde det ha varit en galen räv eller uggla? Nja, inte heller så troligt... 
 
Nej, för det var ju inget direkt galet, utan en "vanlig" häst. Hästen hade lyckats få upp fönstret på gallret i boxdörren, hur? Ingen aning då berättelsen inte förtäljer detta. Oavsett hur det gick till hade nog hästen roligt inatt med att kasta täcken och grimmor i stallgången. Det värsta var nog att Bruttan blev helt förstörd, då hennes hjälm smulats sönder. Så en rolig natt för hästen som lämnade efter sig täcken överallt, slängda grimmor till höger och vänster samt en ledsen Bruttan med hennes älskade hjälm...
 
 
Där försvann ca 2000... Tur i oturen att Bruttan fick ny hjälm i julklapp, som glittrar betydligt mer än hennes gamla. Ödet? Vem vet... 

Bland det bästa med snön

Vissa i landet har haft snö länge och vissa kanske inte ännu inte har fått någon. Vissa gillar snön, vissa hatar den. Men oavsett vad man tycker så finns det ju vissa fördelar med snö. Vissa menar att det blir ljusare och trevligare, jag vet inte riktigt om detta stämmer i ett stall med en massa hästskit, men visst blir det fint på åkrarna! Och även om jag hellre föredarar plusgrader så att det går att rida ute så finns det något som är riktigt roligt med snön och det är ju att tolka bakom hästen!
 
Hos oss har detta alltid skett på en hobby-nivå, men ett par skidor eller en pulka alternativt en snowracer. Men nu när jag har en "riktig" körponny i stallet är det kanske dags att höja nivån lite? Kan tänka mig att om ett tag se ut som på bilden nedan. Brukar du tolka bakom hästen? 
 
Fort ska det gå!