När tanten pay and jumpar...

Hon rider där på sin fagre springare, rider mot hinder numer ett och tvärnit blir det direkt. Hon tar ny satts och vipps så kom hon över, hon rider mot numer två och hästen hoppar motvilligt. Mot numer tre det bär, och ännu en slidstopp det innebär. Hon kommer på det igen, och lika så hästen han vill bara stå. En tredje gång hon försöker och hästen han stannar ändå.

Då kommer banfunktionären fram och frågar om hon ska sänka ett hål. Då ryter tanten ”Den här hästen tävlar 130, han är bara här för att han dummar sig mot mig” Hon rider mot hindret igen, denna gång piskar hon hästen med sitt långa spö och hästen ålar sig över hindret. Hon fortsätter rida igenom banan och kommer med nöd och näppe igenom den.

Inte trodde jag, att en pay and jump var en kamp på liv och död, men vad vet jag. 

 

Inte som alla andra

Jag fick en kommentar här om dagen, en riktigt rolig en och eftertänksam (ni kommer alltid med så bra och genomtänka kommentarer – roligt!) där personen undrade, vem är jag som skriver här egentligen? Skulle jag vara som alla andra så skulle jag förmodligen skriva något tråkigt om mig själv. Men jag är inte som alla andra och därför har du ingen aning om vem jag är. Vem vet, jag kanske är din bästa vän, din idol eller kanske din allra värsta fiende? Men oavsett vem jag är, så har det ingen som helst betydelse. Jag skriver för dig oavsett om du är en vän eller ej.

Men vem vet, en dag så kanske den dimmiga mystiken lättar och du då får veta vem jag är, men till denna dag så får det duga med att jag är jag. Om denna förklaring räcker för att få dig att fortsätta läsa bloggen kan du numera enkelt följa mig via Bloglovin här

 

 <ahref="http://www.bloglovin.com/blog/13085401/?claim=g77seunu6gk">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Hösten svischar förbi

När höstens gula löv faller mot marken och fågelkvittret byts ut mot en brummande klippmaskin, ja då är hösten här och snart passerad. Leran som finns överallt kommer snart att frysa och snön kommer snart att falla. Vi får njuta av de få varmgradiga dagar som är kvar och hålla värmen inom oss. Snart går vi där med gödselkärran i meterdjup snö och jämrar oss över att vi kanske borde ha skottat först. 

 

Drar du jämt?

Många saker i livet kan jämföras med två draghästar som ska dra en vagn. Om en av hästarna galopperar och den andra travar blir det ju inte riktigt rätt, det blir ju helt enkelt riktigt snett. Men det är ju inte alltid så lätt att kombinera saker i livet och prioritera rätt. Att vara med sin häst istället för att gå på fest kan ju ses som väldigt knäppt.

Men oavsett vad andra tycker och hur snett jag än drar min vagn, så är det jag som styr. Det handlar helt enkelt inte om hur rakt du kör utan hur bra du svänger. Att skippa en fest för att vara med sin häst tycker jag känns ganska rätt.