Tre gnagande bekännelser

Bekännelse nr 1. Jag gillar inte möss, de är äckliga djur!

Bekännelse nr 2. Jag har fångat en mus som sprang över köksgolvet med en tom genomskinlig kakburk. Man kunde studera den riktigt noga, jag kunde ha öppnat ett zoo och bjudit in folk. Men det gjorde jag inte.

Bekännelse nr 3. Det krafsande ljudet av möss i väggarna höll på att göra mig tokig. Så därför skaffade jag två aliens istället och vips så var problemet löst. Jag antar att möss inte gillar aliens… men gissa vad, det gör jag. 

 

Cykeltrial

Tittade lite på någon sorts cykelsport igår, där de körde cyklar uppe på däck och betongrör. Inte den lättaste sporten kan jag tänka mig. Hur som helst så tänker jag inte fördjupa mig så mycket och babbla om det. Det som däremot var intressant var när de diskuterade hur mycket cyklarna kostade. Tydligen så kund de kosta allt från 3 000 kr upp till 20 000 kr. Kommentatorerna tyckte att prislappen på värsting cyklarna var dyrt. Själv visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. 20 000:- Det räckte inte ens för att täcka kostnaden av min nya sadel…

Kanske dags att byta sport?     

 Hädanefter kan du kalla mig cykelmaster ;)

Det frågvisa barnet

Flera av er var lite nyfikna på att höra lite mer om de knäppa saker som jag upplevt och har hört på b.la. tävlingar. Det finns så mycket att berätta och jag ska försöka att ägna lite fler inlägg åt att berätta lite fler historier. Jag ska ta en spade och gräva runt lite i mitt minne och så får vi se vad som hamnar på papperet när jag har rotat klart. Det som så här direkt kommer upp i mitt huvud är en diskussion mellan en mamma och ett frågvist barn på en tävling.

 

Fråga 22(?) ”Mamma, mamma, varför har hästen mössa på sig?” frågar barnet.

”För att det är fint” svarar mamman.

”Aha… men fryser den?”

”Nej det fryser inte”

”Så det är bara för att det är fint? Jag tycker inte att det är fint”

”Ibland så används den för att den inte ska höra när jobbiga barn ställer jobbiga frågor, för om den hör dig blir den livrädd”

”Men….” Ungen avbryts   

”Titta där kommer en häst utan mössa, nu måste du vara tyst så den inte blir skrämd!”

 

Tystnaden varade ungefär 2 minuter och 3 sekunder innan nästa luv-beklädda häst äntrade banan. Ungefär då resta jag mig upp för att göra i ordning min häst, jag valde att lämna luvan i bilen för att skona alla på läktaren.

 Tack till Karolin och Louise

Inkräktare i stallet

En ny inkräktare tassar runt i stallet. Vi kallar henne Sol-Britt eftersom att Sol-Britt är en oinbjuden gäst så är hon väldigt svår att få på bild. Så fort man tar fram kameran så springer hon i väg och det blir bara en suddig klump till avbild. Det är väl strategiskt tänkt, för om hon skulle hamna på bild så skulle hon ju kunna anmälas till kattpolisen och spärras in, eller det är i alla fall vad hon tror. Eftersom att Sol-Britt inte vill ställa upp på selfie så bjuder jag i stället på en bild av mördarkatten i stallet och kanske även Sol-Britts värsta fiende.  

En mordisk blick ...

…Du står på tur