Många vill ha en taxihäst, men inte jag…

Det snackas allt mer om så kallade taxihästar och att många vill ha dem. En taxihäst är en häst som man kan slänga upp vilken halvtaskig ryttare som helst på och hästen fixar det ändå och kör således runt med ryttaren från start till mål. Jag däremot jag vill inte ha en taxihäst, jag menar varför ha en taxihäst när man istället kan satsa på en privatchaufför? Jag vet inte om det är min bacillskräck som talar nu, men skulle jag någon gång köpa en självgående häst skulle jag definitivt köpa en privatchaufför. Men till den dagen får jag helt enkelt vrida på ratten och växla själv. 

 

Nattens diskussioner går över styr???

Igår kväll efter en lyckad tävlingsdag samlades nästan hela gänget, Herr och Fru adel, Bruttan och Ben, jag själv och några till väsentliga människor. Jag fick då för mig att det skulle vara väldigt roligt att berätta om mina tankar och funderingar om hur mitt hästliv skulle kunna utvecklas till ett stuteri. Alla tyckte att det lät som en väldigt bra idé och lite senare under kvällen hade jag kommit på en perfekt plan för hur mitt företag skulle se ut och hur det skulle få kunderna att kunna urskilja mig från de andra stuterierna.

Jag kom nämligen på en (enligt mig själv) briljant idé, nämligen att fölen skulle bli döpta efter maträtter t.ex. El Maco Grande, Cordon Bleu, Carpaccio osv. Som slogan på mitt företag skulle jag sedan ha den perfekta frasen ”Vi säljer den bästa maten”.

Magstarkt eller inte? Jag vet inte… men just nu, så här sent, då mina ögon är så trötta att jag knappt kan se vad klockan är och mina fingrar går slött över tangenterna så tycker jag att det låter som en extremt bra idé…     

Please don´t shoot me, I´m intoxicated with horse thoughts!

 (Observera! Jag har tagit patent på det här)

Myntet vänds

Jag har ju bland annat tagit upp hur köpare tror att det ska få den perfekta hästen för i princip inga pengar alls. Så därför tycker jag att det är dags att vända på myntet och parata om säljare som tror att deras hästar är värda allt. För det är ju faktiskt så att man väldigt ofta ser överprisade hästar ute på annons.

Men när allting kommer i kring och vilken sida av myntet man än befinner sig på så är det en sak som är avgörande, tillgång och efterfrågan. En häst kommer aldrig att vara mer värd än vad någon är villig att betala för den och en häst kommer aldrig att vara billigare än vad den behöver vara om tillgången är liten och efterfrågan stor.   

 

En stoppar en hoppar

Känslan av att rida mot ett hinder i en harmonisk galopp. Att veta att man snart kommer att flyga, kan vara både skrämmande och gudomlig. Skrämmande för de som sitter på en stoppare, de vet ju att de troligtvis kommer att få flyga utan hästen. Men så gudomligt för dem som sitter på en hoppare, de kommer ju att landa utan att få grus i mun. Men oavsett om du sitter på en stoppare eller en hoppare, så vet du att du kommer att få flyga åtminstone en gång. Frågan är bara hur.