Där gräset är som grönast

Det är lätt att lägga krokben på sig själv om man inte kan se skillnaden på vad man önskar att man kunde ha, i förhållande till vad man egentligen behöver ha. Se till att drömmarna förblir drömmar tills du har det som krävs för att förverkliga dem.

Du drömmer om --> Din verklighet

En världscup häst --> Din plånbok säger något helt annat.

Ett dyrt tävlingsset --> Du har ju aldrig tävlat.

En egen gård --> Du hatar ju att morgonfodra.

Att bli ett framgångsrikt ekipage --> Du vill inte pressa varken dig själv eller hästen.

Ibland är dina drömmar en helt annan sak, än vad din verklighet består av. Ibland önskar du även saker som du egentligen inte vill ha. Hjärnan är en komplicerad sak, som alltid får oss att tro att gräset är grönare på andra sidan staketet. Egentligen kanske det är precis lika grönt där du är.

      
Å ibland är verkligheten sötare än drömmen...
 

Kan inte se skogen för alla träd

Du har väl hört historien om Ben du kan läsa mer om honom HÄR

Ibland är det inte alltid så lätt att förstå vad de där ryttarna pratar om, tänker Ben. Hela veckan har de pratat om en massa träd. Hur ointressant är inte det tänker han. Hela skogen är ju full av stammar. De pratar om en massa olika stammar och de döper dem till olika namn.

Ett av träden heter tydligen Clever hill, det måste ju vara ett smart träd som står på en kulle eller något sådant tänker han. Ett annat träd heter Carte´dor, varför man döper ett träd till en glass, det förstår han inte, kanske den bär på någon blomma som används i glassen? Å sen var de ju den där Sir Oldenburg, det måste ju vara det äldsta trädet som står i skogen.

Fasen också de där hästmänniskorna har ju flippat ur totalt…    

 

Vad är mat???

Ja, det är någonting som man stoppar i munnen, tuggar och sväljer för att få i sig näring och energi. Det visste säkert många av er. Men jag tror att en hel del ryttare glömmer bort att maten ska in i munnen, det räcker helt enkelt inte att titta på den.

När man är på tävling blir det oftast mycket stress och nervositet som gör att vi helt enkelt glömmer bort att äta. Det som även är en stor nackdel är att har du inte mat med dig så går det endast att köpa korv eller hamburgare på tävlingsplatsen. Vilket är tveksamt om vi kan räkna som en bra måltid för en aktiv ryttare.

Vi måste helt enkelt svälja vår stolthet och inse att vi äter väldigt dåligt. Börja planera och käka mera!