Att lära sig något nytt

Går det verkligen att lära en gammal hund att sitta? Nu vill jag väl inte påstå att jag är gammal, kanske lite lillgammal, men inte direkt så gammal att jag inte kan lära mig nya saker, eller lära om mig. Men jag har börjat fundera på att jag trots allt kanske är lite väl till åren…

Ni som har följt mig den senaste månaden har nog sett att jag börjat mer och mer rikta in mig mot körning. Nog för att jag älskar att rida, men det vore så jädra kul att också bli bra på att köra. Men det är ju alltid en utmaning att lära sig något nytt.

Just nu skulle jag vilja byta ut min rockar till en riktig maratonvagn. Men det är ju minst lika krångligt att köpa en ny sadel till en häst som en ny vagn har jag märkt! I alla fall för en nybörjare som mig, finns det vagninpassare precis som sadelinpassare?

Jag vet att ni är några därute som håller på med körning, vad ska man egentligen ha för vagn? Vad kör ni och vad har ni för vagn?

Och när vi ändå håller på och jag är inne på att lära mig nya saker, jag som gillar att läsa mig till kunskap, finns det några bra böcker? Några bra forum? Någon extra bra webbsida? Tell me everything! Please!

En strålande lik bild av mig just nu
 

Första advent

När första ljuset brinner

står julens dörr på glänt

och alla hästar glädjas

att fira få advent

 

ryttarna de ägnar

tid att hitta klappar

 

för att ge till hästen sen

snart så kommer julen hem

nå säg är du redo än?

 

Är du bekant med begreppet BT-lodare?

Inte? Nåväl inte jag heller. Om jag skulle gissa så skulle jag säga att det var ett nytt sätt att utrycka sig på tävling och att det betyder något i stil med "bättre tid än losern", men ack så fel jag hade. BT-lodare betyder tydligen bussterminal-lodare, alltså sådana ungdomar som hänger på bussterminalen och inte alls har någon förståelse för hästar. De skulle nog helst av allt se dem på en hamburgare. Jaja, hur som helst, något måste man ju kalla de oförstående människorna på bussterminalen som inte har en aning om hur fantastiska hästar är, o ja varför skulle BT-lodare inte vara passande. Jag anser mig ju vara ett hästfreak och det är ju kanske inte ett så charmigt namn det heller ;)
 
 

Liv eller död?

Jag är inte direkt rädd om mig och inte heller direkt rädd för nya utmaningar. Men jag har helt klart respekt för fälttävlan och dess terrängritt. Samtidigt har jag alltid velat testa, hur härligt och coolt vore det inte att hoppa de där fantastiska hindren i naturen? Men samtidigt, de är höga och de är fasta, och det finns ändå en rädsla att gå omkull i en lerig, brant backe efter ett hinder.

Kanske vore det här nya med fälttävlan inomhus någonting för mig? Vad jag vet var det under SIHS 2014 som man gjorde det första gången i Sverige. Men det har säkert funnits längre. Så vem vet, det kanske vore något att satsa på? Ser i alla fall hur roligt ut som helst! Här är en film från förra årets inomhus fälttävlan under SIHS: 

 

Vad tycker ni? 

Om ni tyckte att det såg roligt ut kan ni ju också se hela sändingen från igår HÄR