Magrutor

Precis som alla vill ha den där vältränade magen, vill alla ha en häst som kan göra cirkuskonster. Vi alla vet att det krävs en hel del jobb och disciplin för att få den där perfekta magen. Men när det kommer till hästen då ska den både bocka och buga från första stund.

Precis som du kommer att misslyckas med din kropp om du inte tränar den, så kommer du att misslyckas med din häst och de konster du förväntar dig av den. Man brukar ju säga att Rom inte byggdes på en dag och det stämmer in i båda dessa fall. Träna och nå oändliga resultat. Träna inte och inse att du få sitta där med en orutad mage och alldagliga häst.

 
Emelie

Åh, "folk" skulle verkligen behöva lära sig låta det ta tid med hästarna. Bara härromdagen läste jag något "proffs" som hade sagt att det skulle gå mycket fortare att få upp hästarna till högsta nivå om olika ryttare samarbetade. Men hur ska hästen, och dess kropp, hinna med då? De verkar ju knappt hinna med idag utan att gå sönder först.

Svar: Det låter ju hel märkligt i mina öron och rent ut av dumt. Det går som sagt var redan idag alldeles för fort och som du skriver så håller inte hästarna för det. Det är ju bara att titta på hur många av de unghästar som stressas upp i alla dessa unghästchampionat som håller efter 8 års ålder. Lite sorgligt att man inte kan se till hästens bästa...
Divorce your horse

Sara

Så sant, så sant! Håller även med ovanstående! Det stressas väldigt mycket me hästar idag, snacka on lätt att bränna ut dem tidigt! (Minns att du skrev ett väldigt bra inlägg om det tidigare!) jag tycker det är mkt roligare att följa bloggare och ryttare som inte stressar upp sina hästar än de som är på hög nivå gör att de stressat dit.

Svar: Det är helt klart alldeles för många som stressar upp sina hästar i klasserna, så det är väldigt skönt att höra att det faktiskt finns de som delar min filosofi om att ta det i hästens takt :) Det finns enligt mig ingen vettig anledning till att pressa en häst som inte är redo för uppgiften, när det faktiskt kommer ett nytt tävlingsår året efter :) Hoppas att flera kan börja få upp ögonen och börja se det från den vinkeln som vi ser det! :)
Divorce your horse

Elin

Amen på det, bra sagt!

Svar: Roligt att du tyckte det :)
Divorce your horse

Emelie

Hittade artikeln jag hade läst: http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Kristian-von-Krusenstiernas-blogg/2015/7/Kan-vi-snabbare-fa-fram-GP-hastar/

bloggenommigochdittodatt.blogg.se

Så sant! Jättebra skrivet .

Svar: Roligt att du tycket det! :)
Divorce your horse

B.

Kunde inte ha sagt det bättre själv, bra skrivet :)

Svar: Tack så mycket! :)
Divorce your horse

Emelie

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Kristian-von-Krusenstiernas-blogg/2015/7/Kan-vi-snabbare-fa-fram-GP-hastar/

Här är artikeln jag hade läst.

Svar: Ja ha där ser man... Ja vad ska man säga? Visst är det bra att kunna hjälpas åt och att en ryttare som är bättre på att lära ut en specifik sak kanske hjälper till. Men jag förstår inte riktigt hur man ska kunna halvera tiden det tar för en treåring till att bli GP-häst? Då hinner nog inte hästen riktigt med. Men personen som skrev artikeln kanske syftade på att det halverar åren som en specifik ryttare måste rida hästen? Hur som helst så tycker jag att det låter märkligt och som att man inte ser till hästens bästa utan att man fokuserar mer på pengar.
Divorce your horse