Ben och Bruttan besöker en ridskola

Bruttan och Ben är ute på färd och helt plötsligt åker de förbi en ridskola. Bruttan får då den briljant idén om att visa Ben hur en ridskola ser ut. De går in i stallet och där är boxar uppradade efter varandra och fyllda med olika hästar. Ben bestämmer sig för att titta lite närmare på hästarna. Han tittar in i den första boxen. I den boxen ser han en häst som verkar vara en riktig sömnig en, det är nästan så man skulle kunna tro att självaste John Blund har varit där.
 
De går lite längre in i stallet och då är det en av hästarna som fångar Bens uppmärksamhet. Ben utbrister ”Jag tror att den där hästen vill möblera om, så som den hoppar och far.” Det blir tyst en liten stund innan Ben öppnar munnen igen ”Å den där hästen bredvid vill nog bli snides snickare så som den karvar med tänderna. Jag tror med lite utbildning och ännu mer träning bli lika känd som typ Leonardo da Vinci.” Bruttan tittar lite på Ben medan hon väntar på nästa briljanta analys. ”Den där hästen är verkligen obehaglig så som den stirrar, får man stirra tillbaka?” Bruttan suckar lite och tittar frågande på Ben: ”Vad menar du nu?” ”Ja, men en katt bli ju lack om man stirrar tillbaka. Tänk om hästen blir förnärmad av att jag blänger på den? Då kanske den hoppar ut och mördar mig. Eller så, tja är den väl bara kär i mig”, säger Ben och rycker på axlarna. Bruttan skakar på huvudet och börjar gå mot dörren.
 
På vägen ut lyckas Ben även bli halvt ihjäl skrämd av en häst som högg mot gallret när han gick förbi och utmanade hästens revir. Han passerade även hästar som inte brydde sig alls och hästar som hade andra märkliga saker för sig. Oj, vad olika hästar kan vara tänker Ben tyst för sig själv.
 
 
 
Tack till Lina för inspirationen till inlägget!
Emmy Laursen

Väldigt bra skrivet!

Svar: Tack så mycket, det var roligt att höra! :)
Divorce your horse

Lina

Bra inlägg =)
Tur ingen av våra hästar är som några av exemplena utan våra är lugna och harmoniska och vill mest gärna ha mat eller uppmärksamhet ;) hehe

Svar: Härligt att höra :)
Divorce your horse

sandra

Hästar kan vara väldigt olika och ha en väldigmassa konstigheter för sig...

Svar: Ja visst kan de ;)
Divorce your horse