När Ridsportförbundet äntligen gör rätt

Nu har det äntligen skett, ridsportförbundet har tagit sitt förnuft till fånga och lyssnat på sina utövare. De har äntligen insett hur idiotiskt det har varit med åldersindelningen på ponny. Jag tror att hade den fått fortsätta så hade ponnysporten i Sverige blivit en livshotad art, ni vet precis som tigrar i Asien. Som tur slipper vi nu oroa oss för det.

Jag tävlar, som ni nog förstått inte ponny längre och hade väl egentligen inte behövt oroa mig eller bry mig. Men jag har gjort det i alla fall. Jag har stöttat Svensk Ponnysport och ju fler snedsteg ridsportförbundet gjort desto rödare har min panna blivit av alla facepalms.

Min panna är dock fortfarande röd, inte för Ridsportförbundet, som (som sagt) gjort ett jättebra beslut – woho! Första på länge! Utan nu sitter jag istället och blir irriterad över de som gnäller att deras stackars barn på 12 år ska behöva tävla mot 20-åringar. För det första: på de flesta tävlingar visade det sig att de som vann i grupp två sällan hade vunnit om klassen varit ihopslagen. För det andra: bara för att man är äldre behöver man inte ha mer erfarenhet. Det kan vara så att du börjar rida väldigt sent, eller att du inte fått möjligheten att ha egen ponny förrän du fyllde 17, medan den som är tolv haft det hela livet. För det tredje: Majoriteten har tyckt till (ca. 5000, tror jag det var? Svarade på enkäten, där en klar majoritet tyckte att indelningen varit felaktig), demokrati är väl bästa lösningen här? För det fjärde: OM barnet fortsätter rida kommer man få tävla mot de som är dubbelt så gamla och mer därtill på häst, (och ja, jag förstår att det är en viss skillnad, men ändå!).

Det finns säkert flera skäl, men nu har jag rabblat länge nog. Vad tycker du om att åldersfördelningen tagits bort?