Hederspriser

Klippmaskin, sadelskåp, skottkärra, foder och en jädra massa vinsttäcken, är bara några exempel på saker som jag har vunnit. Visst är det roligt att vinna och att även få hederspriser. Bäst av allt är kanske de gånger då man vinner pengar och man faktiskt får tillbaka lite av de pengar som man har lagt ut på själva tävlingen. Men när allt kommer omkring så är det ju inte därför jag tävlar, jag tävlar inte för att jag vill ha priser. Då hade det varit bättre om jag köpt det där sadelskåpet och skitit i tävlingen, det hade i alla fall blivit betydligt billigare att göra så.    

Det pratas ofta om att hederspriserna är allt för dåliga. Om det är så eller inte är ju lite svårt att svara på, kanske beror det helt enkelt på varför man tävlar? I mina ögon kanske det inte är hederspriserna som är det stora problemet, utan snarare att det är väldigt dyrt att tävla och åka runt på meeting. Utöver det så ska man även betala alla möjliga licenser för häst och ryttare. Det kanske egentligen är där skon klämmer eftersom att det utesluter många ryttare som kanske inte har de där pengarna att ens kunna ta sig till tävlingarna.   

Eller så är det kanske en kombination av dyra avgifter och hederspriser som inte är tillräckligt bra som irriterar oss allra mest. Om det skulle vara billigt att tävla så kanske inte hederspriserna skulle vara så viktiga som de är när man har betalat mycket för att ens få starta.    

Vad tycker du om hederspriser? Dela gärna med dig av dina åsikter.

 

Stort tack till Emelie för inspirationen till inlägget!