Kardborreattacken

Det kommer en tid på året som alla hästägare fruktar. Nej, okej det finns flera sådana tidsbundna perioder och nej, alla behöver kanske inte uppleva dem. Men här om veckan skulle den årliga rensningen av kardborrarna i vissa av hagarna äga rum. Allt för att hästarnas svansar ska hålla sig fina. 
 
Glada i hagen gick Fru Adel och Bruttan och började rensa. Trots att de hade gjort allt rätt och alla förberedelser som kan tänkas gick det naturligtvis åt skogen. Men för att ta det från början: Fru Adel och Bruttan följde en lista:
  1. Använd lämpliga kläder: gärna hala och absolut inte collegetröjor: då får du sitta och plocka kardborrar från kläderna i timmar för att sedan inse att det inte är någon idé och sen slänga iväg plagget (ja, detta har hänt)
  2. Lämpliga handskar: alltså inte dina dyraste ridhandskar (se punkt ovan, och svar ja: det har slängts ganska nya dyra fina handskar efter kardborrarnas attack)
  3. Sätt upp håret! Du vill inte behöva raka av dig det i slutet av dagen. 

Fru Adel och Bruttan följde allt detta, trots det slutade det med att hela Fru Adels hår var täckt i kardborrar efter en attack och Bruttan låg och skrek på hjälp efter att ha snavat och landat mitt i högen. 

 

 
my

Tur vi inte har så många sånna runt om kring mitt stall haha!

Svar: Så skönt att ni slipper dem :)
Divorce your horse

Tuva Björnwall

hatar såna där, haha ;)

Svar: Ja men visst hatar man dem
Divorce your horse

Mia

Hatar kardborrar, det fastnar överallt!

Svar: Ja men visst är de hemska
Divorce your horse