Myntet vänds

Jag har ju bland annat tagit upp hur köpare tror att det ska få den perfekta hästen för i princip inga pengar alls. Så därför tycker jag att det är dags att vända på myntet och parata om säljare som tror att deras hästar är värda allt. För det är ju faktiskt så att man väldigt ofta ser överprisade hästar ute på annons.

Men när allting kommer i kring och vilken sida av myntet man än befinner sig på så är det en sak som är avgörande, tillgång och efterfrågan. En häst kommer aldrig att vara mer värd än vad någon är villig att betala för den och en häst kommer aldrig att vara billigare än vad den behöver vara om tillgången är liten och efterfrågan stor.   

 
Katarina

Min häst var verkligen ett fynd (i mina ögon i alla fall :) men så är marknaden i Sverige inte så stor heller.

Svar: Ja din häst är riktigt fin och speciell, tycker verkligen att du gjorde ett fynd :)
Divorce your horse

Sofia

Helt rätt blir galen på folk som "överprisar" sina hästar!

Svar: Ja visst blir man...
Divorce your horse

Maria

Ibland blir jag irriterad på den svenska hästmarknaden varför är utländska hästar från deras försäljningsstall mkt billigare än här??

Svar: Ja men visst kan man bli lite irriterad på prissättningen ibland...
Divorce your horse

Molly Bergh - Dressyrryttare

Ja, det är ju minst sagt intressant. Ett föl kan ju kosta hur jäkla mycket som helst, där köparen utgår mest från stamtavlan... Visst, en inriden 3-4 åring förstår jag kan kosta men vissa personer kan ju betala SJUKA priser för ett föl! :o

Svar: Ja priset på föl kan vara höga, vilket i o för sig kanske inte är så konstigt om man räknar på att uppfödarna ska kunna tjäna några pengar på att föda upp föl. Det som kanske gör att priserna känns höga är nog mycket att man kan få en 3-4 åring för ett lägre pris än ett föl, tekniskt sätt så borde ju en 3-4 åring vara dyrare än ett föl efter som man lagt ner mer pengar på det. Men kanske är det så att man vid 3-4 års ålder har lättare att bedöma vilka hästar som inte kommer att kunna gå hela vägen och då istället säljs till ett lägre pris.
Divorce your horse

Olivia

sv. åh tack så mkt :D

Svar: :)
Divorce your horse