Nattens äventyr kantat av lågor

När den astmatiske och mystiske Ben för första gången fått äran att fodra hästarna själv, så slutar det med att han kommer skrikande efter två minuter. ”Det brinner” skriker han. Alla får panik och rusar ut ur boningshuset mot stallet. Till allas stora lättnad så var det inte stallet som brann, utan en stor hög med gamla kvistar och några fallna träd.

Hur som helst så påbörjar släckningsarbetet med att en massa hinkar och vatten, som blev burna från stallet till högen, men hur mycket vi än sprang så kändes det inte som om det blev någon hejd på lågorna. Därför kommer geniet, jag själv, på idén att ta vatten från gödselbrunnen och hälla på den brinnande högen som låg några enstaka meter där ifrån. Fruset och jävligt som gödselvattnet var så började vi hacka hål i den tjocka isen. Plums sa det och isen spräcktes och i samma veva stänkte det stinkande vattnet på oss. 

Hink efter hink med pissvatten östes över högen. Bruttan som stod och skopade vattnet var helt klart dränkt av piss när vi var klara, och Ben halkade ett par gånger. Medverkade och slet gjorde även herr och fru Adel och ett och annat herrefolk var även med i bilden.

Nu hostar jag lite brandrök men vad gör det, vi klarade det och ingen dog på kuppen… Inte ens Ben, även om han fick använda sin inhalator både en och två gånger.       

 
Denise

Usch vad otäckt! Tur att det gick bra!